microplastic in babyflesjes

Glazen babyflessen: zo voorkom je dat jouw baby plastics binnenkrijgt

Glazen babyflessen: zo voorkom je dat jouw baby plastics binnenkrijgt

Wanneer baby’s uit kunststof zuigflesjes drinken, krijgen ze heel veel microplastics binnen. Daarnaast is het al tijdens de zwangerschap van belang om microplastics zoveel mogelijk te vermijden. In dit artikel lees je hoe je kunt voorkomen dat jouw baby microplastics binnenkrijgt tijdens het geven van flesvoeding. Voor gezonde en blije baby’s!

Hoe krijgen baby’s plastic binnen?

Als baby’s drinken uit kunststof zuigflesjes dan komen er heel veel microplastics vrij. Dit komt door de hoge verhitting van de flesjes bij het steriliseren. Maar ook door het opwarmen van de flesvoeding (vermijd altijd het gebruik van de magnetron) wordt er microplastic in babyflesjes gevonden.

Dat jouw baby deze vervolgens binnenkrijgt is geen fijn idee. Hoewel microplastics ook weer uitgescheiden worden, is het nog onbekend of dit op langere termijn ook in het lijf terechtkomt. Maar baby’s zijn zeer kwetsbaar dus liever vermijd je zoveel mogelijk microplastic in babyflesjes. 

Hoe kan ik microplastics vermijden?

Maar niet alleen via kunststof babyflesjes krijgt jouw baby microplastics binnen. Maar ook via andere kunststof producten die in aanraking komen met jouw baby. Zoals spenen en bijtringen die ook schadelijke stoffen kunnen bevatten voor jouw baby.

Kies liever voor 100% natuurlijke babyspeeltjes en gifvrije bijtringen. Gemaakt van natuurrubber of duurzaam hout. Daarnaast is het aan te raden om 100% gifvrije babyverzorgingsproducten te gebruiken. Tenslotte gebruik je deze producten dagelijks. Zo weet je zeker dat het veilig is voor jouw baby. Voor alleen maar blije baby’s!

Glazen babyflessen zijn 100% vrij van plastics

Om te vermijden dat jouw baby microplastics binnenkrijgt, laat je jouw baby drinken uit glazen babyflesjes. Bijvoorbeeld met de glazen babyflessen van het duurzame merk Hevea. Deze babyflesjes zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit borosilicaatglas. Daarnaast zijn deze glazen babyflesjes thermisch en schokbestendig.

Ze zijn 100% vrij van plastics, BPA en andere schadelijke stoffen. Bovendien is de speen gemaakt van gifvrij natuurrubber. Er zijn spenen geschikt voor baby’s van 0-3 maanden en voor baby’s van 3-24 maanden. De glazen babyflesjes van Hevea worden per twee stuks geleverd (met een inhoud van 120 ml of 240 ml). De glazen babyflessen kunnen wel verwarmd worden zonder dat het microplastics of andere schadelijke stoffen vrijlaat tijdens het drinken. Veiliger en gezonder dus voor jouw baby. 

Bovendien heeft Hevea ook gifvrije spenen en bijtringen voor vrolijke baby’s. Kortom, met glazen babyflessen voorkom je volledig dat jouw baby plastics of andere schadelijke stoffen binnenkrijgt tijdens het drinken!


Ontdek en bestel plasticvrije babyflesjes


glazen babyflessen
Vrij van: plastics, BPA en andere giftige stoffen

intiem fairsquared
Verzorgingsproducten zonder microplastics en andere gifstoffen

Ook een zwangerschap zonder microplastics

Daarnaast is het net zo belangrijk om al tijdens de zwangerschap te voorkomen dat je microplastics binnenkrijgt. Want plastics en andere schadelijke stoffen kunnen via de bloedbaan van de moeder worden doorgegeven aan de baby. Hoe kun je al tijdens de zwangerschap microplastics vermijden? Zo eet en drink je liever niet uit plastic verpakkingen (zoals plastic waterflessen).

Maar ook kun je eens letten op de manier waarop je jouw eten bewaart en vervoert. Gebruik geen plastic bewaarbakjes of plastic folie maar kies voor bijenwasdoeken of foodhuggers. Want deze zijn wel plasticvrij en gifvrij. Zo kun je jouw eten wel veilig en gifvrij bewaren. Bovendien behoudt het eten ook veel beter zijn smaak als je deze plasticvrij bewaart. 

Wist je dat er ook microplastics in shampoo zit? En in vele andere verzorgingsproducten en cosmetica? Deze microplastics en andere schadelijke stoffen kunnen de hormoonbalans van vrouwen aantasten. Omdat je deze producten vrijwel dagelijks gebruikt, is het beter te kiezen voor plasticvrije en gifvrije verzorgingsproducten.  


Ontdek en bestel gifvrij bewaren

microplastic in babyflesjes

Wist je dat? Met een baby cadeaubon kun je glazen babyflesjes cadeau doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven