borstvoeding

Borstvoeding en het gebruik van een fopspeen

Borstvoeding en het gebruik van een fopspeen

Als je baby een grote zuigbehoefte heeft, wil je hem of haar niet continue aan de borst leggen. De moeder kan overbelast raken en de baby kan teveel voeding binnenkrijgen. In dat geval kun je de borstvoeding combineren met het gebruik een fopspeen. Maar waar moet je op letten als je begint met het gebruik van een fopspeen? Ontdek in dit blogartikel ook de voordelen van het gebruik van natuurlijke spenen.

De kalmerende werking van zuigen

De natuurlijke zuigbehoefte van baby’s is er niet alleen voor de voeding. Zuigen heeft namelijk ook een ontspannende werking voor baby’s. Zo voelen ze zich snel weer rustig. Dus niet alleen het geven van borstvoeding voldoet aan de zuigbehoefte. Ook tussendoor willen veel baby’s graag zuigen om kalm te blijven. Buiten de voedingstijden om, kan een fopspeen dan fijn zijn om te gebruiken. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de moeder ook minder belast wordt. Het is wel belang om de fopspeen op een goede manier te gebruiken. Tenslotte is de fopspeen niet hetzelfde als de moedertepel. 

Borstvoeding combineren met een fopspeen: kan dat?

Als je borstvoeding geeft, kun je dit dan wel combineren met het gebruik van een fopspeen? Ja dat is mogelijk, maar het is wel van belang om dit goed voor te bereiden. Ten eerste is het belangrijk dat de borstvoeding met jouw kleintje al goed gaat. Dit zorgt ervoor dat jouw baby straks beter het verschil zult weten tussen een fopspeen en een moedertepel. Zo kun je verwarring bij je baby voorkomen en laat je de borstvoeding soepel verlopen. De fopspeen is er dan alleen als de baby tussendoor zuigbehoefte heeft.

Tenslotte zorg je er ook voor dat je kiest voor de juiste fopspeen voor jouw baby. Hierbij let je op het materiaal, het formaat en de vorm van de fopspeen.


Kies de juiste fopspeen voor jouw baby

borstvoeding

borstvoeding babybon

Zo gebruik je de fopspeen: 3 tips

Wiil je de borstvoeding straks combineren met het gebruik van een fopspeen? Wij geven je 3 tips waarmee je dit zorgeloos kunt doen.

  • Voorkom vermoeidheid bij je baby door hem of haar niet te lang achter elkaar te laten zuigen aan de fopspeen.
  • De fopspeen kun je beter niet gebruiken als middel om de voedingstijd uit te stellen.
  • Kies altijd voor een 100% gifvrije fopspeen, dat is wel helemaal veilig voor jouw baby.

Als je rekening houdt met bovenstaande tips dan zul je de fopspeen op een goede manier gebruiken. Ook zal de borstvoeding goed blijven gaan. Als jouw baby geen honger heeft of een vieze luier dan mag hij of zij gerust de fopspeen hebben. Zo blijft jouw baby (en ook jij) tussendoor heerlijk ontspannen!

Als je gaat kolven of wilt overstappen op flesvoeding, kies dan ook voor 100% gifvrije drinkflesjes. Vrij van plastics en gezond voor jouw baby. 

Natuurlijke spenen zijn 100% veilig

Wist je dat de meeste spenen gemaakt zijn van kunstsmatig materiaal en vaak schadelijke stoffen bevatten? Door het veelvuldig zuigen op een fopspeen kan jouw baby deze gifstoffen binnenkrijgen. Dit voorkom je door een 100% gifvrije speen te gebruiken. De natuurlijke spenen van de duurzame merken Hevea en Goldi zijn gemaakt van 100% natuurrubber en geheel vrij van schadelijke stoffen:

  • PVC
  • BPA
  • Ftalaten
  • Kunstmatige kleurstoffen

Wist je dat een natuurrubberen speen ook veel hygienischer in gebruik is? Bovendien heeft het speciale ventilatiegaten die ervoor zorgen dat vacuum rond de mond wordt voorkomen. Tenslotte kies je voor jouw baby ook de geschikte vorm van de fopspeen: rond, ovaal of schuin. Draait jouw baby graag met het speentje in de mond? Kies dan voor de ronde fopspeen. 

goldi

Ontdek en bestel hier alle 100% natuurlijke spenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven